Ken je dat? Het is midden in de nacht en je ligt eindelijk in je bed. Opeens bedenk je dat je telefoon nog niet aan de lader ligt. Omdat je die uiteraard morgen weer nodig hebt om wat mooie vakantieplaatjes te schieten besluit je toch maar op zoek te gaan naar je oplader. Nu is het pikkedonker en om je kamergenoten niet wakker te maken laat je het licht uit. Gewapend met je zaklamp tussen je tanden spit je je backpack door. Uiteraard valt die lamp drie keer uit je mond en draai je je hoofd in de meest gekke posities om voldoende licht in je tas te krijgen. Met net voldoende licht lukt het je uiteindelijk om je lader te vinden. Dat moet toch makkelijker kunnen zou je denken?

Black Diamond Spot

Er zijn maar een paar items die altijd met mij meegaan op reis. Ongeacht wat voor soort trip of reis ik ook maak. Bovenaan mijn lijstje staat steevast mijn hoofdlamp. Op aanraden van een vriend die in het leger zit aangeschaft voor ik voor het eerst ging backpacken en nu wil ik echt niet meer zonder. Een zaklamp geeft ook licht, maar heel veel dingen zijn met 2 handen gewoon makkelijker. Ook lezen in het donker wordt opeens super makkelijk met een lampje op je hoofd.

Welke hoofdlamp?

Hoofdlampen zijn er uiteraard in alle soorten, maten en ook prijsklassen. Na veel zoeken en vergelijken koos ik uiteindelijk voor de Black Diamond Spot. Deze veelzijdige hoofdlamp heeft een lichtopbrengst van maar liefst 200! lumen, is waterdicht, heeft een rode lamp en heeft een vergrendelknop. Deze laatste zorgt er voor dat de lamp nooit ongemerkt aan gaat, wat er dus voor zorgt dat je batterijen nooit onverwachts leeg zijn. Want er is niets vervelenders dan er midden in de nacht achterkomen dat het lampje wat je zo hard nodig hebt leeg is. De lamp wordt gevuld met 3 AAA batterijen en is voorzien van 1 knop. Je kunt de lamp traploos dimmen, iets wat superfijn is want die 300! lumen heb je in de meeste gevallen helemaal niet nodig. Met zijn prijs van ongeveer 30 euro is hij niet goedkoop, maar je haalt daarmee dan ook een felle, veelzijdige en betrouwbare lamp in huis. Ondertussen is er ook een nieuwere versie uit van de Spot. Deze heeft 300! lumen, maar er komt wel gelijk 10 euro bovenop de toch al niet zo lage prijs.

Patrick
Auteur

Nadat ik mijn eerste backpack-reis naar Thailand maakte was ik verkocht. Ook ben ik niet vies van een fysieke uitdaging, dus dit probeer ik ook zoveel mogelijk te doen als ik op reis ben!

Reacties zijn afgesloten.