Huacachina is welbekend onder voornamelijk backpackers. Een oase verstopt tussen hoge zandduinen. Het gaat je verbeelding te boven, houd die verbeelding vooral vast. Begrijp me niet verkeerd, Huacachina is het bezoeken zeker waard. Maar 1 volle dag daar is meer dan voldoende.

Het dorp is gebouwd bij een oase: “de oase van Amerika”. Het hele dorp is gericht op toerisme, volgens de laatste telling heeft het 115 eigen inwoners. Voor de rest zijn er voornamelijk hostels en hotels. En als je er dan bent kun je kiezen uit een aantal populaire activiteiten; buggy rijden door de zandduinen, sandboarden, waterfietsen of het beklimmen van de zandduinen te voet. Buggy rijden en sandboarden zijn veruit het populairst en ook echt heel leuk. Ik heb het zelf beperkt tot het sandboarden, en als je denkt dat je kunt snowboarden en dit ook wel lukt, think again. Dit is toch net iets anders. Ik heb 3 dagen zand lopen kauwen… maar je board als slee gebruiken werkt ook heel goed.

s’avonds zijn er genoeg barretjes en tuinen bij hostels waar je wat kan eten en drinken. Een rondje lopen rond de oase en de bijbehorende winkeltjes bekijken behoort ook tot de mogelijkheden. Dus, Huacachina, leuk om een keer te zien, het doet het heel goed op de foto;s, maar na 1 dag heb je het er wel gezien.

Hoe kom je er?
Vanaf het busstation in Ica is het het makkelijkst om een taxi te nemen naar Huacachina. Er zijn vast andere backpackers te vinden waar je een taxi mee kunt delen.

Madelon
Auteur

Reacties zijn afgesloten.