Apps zijn er voor bijna alles, en we gebruiken dan ook dagelijks talloze apps. Op reis is dit niet anders. Hieronder een overzicht van apps die ik zelf altijd op reis gebruik. Ze kunnen super handig zijn als je iets zoekt of nodig hebt.

Citymaps2go logoCityMaps2Go

Te beginnen met CityMaps2Go. Met deze app kun je in de voorbereiding op je reis alvast de kaart downloaden. Dit kan van enkel een stad, een regio of een heel land. Bij het downloaden krijg je de keuze of je de Wikipedia pagina’s mee wil laden. Als je voor deze optie kiest dan heb je behalve de kaart ook alle informatie over de bezienswaardigheden die er in het te bezoeken gebied te vinden zijn. Na het downloaden is de kaart op plaats van bestemming offline te gebruiken en kun je duidelijk zien waar je je op dat moment bevind. Het heeft mij al vele keren behoed voor langdurig verdwalen.
Bij de gratis versie van de app kun je 3 keer een kaart downloaden, helaas moet je hierna voor de betaalde versie gaan. De pro versie kost helaas €10,99, maar hiervoor krijg je wel een top app. Behalve op straatnaam kun je ook op bijvoorbeeld restaurants, hotels of andere dingen van je interesse zoeken.

Polarsteps logoPolarsteps

Nog een app die ik altijd aan heb staan als ik op reis ben is Polarsteps. Met deze app maak je als het ware een soort dagboek van je reis. Je kunt van te voren je reis aanmaken met je vertrek- en terugkeerdatum en je bestemming. Tijdens het reizen kun je “steps” aanmaken en foto’s toevoegen. De app volgt via GPS je route en zo kun je gelijk zien hoeveel kilometer je hebt gereisd en waar je bent geweest. Je kunt ook reizen uit je verleden toevoegen en je kunt je reis delen met vrienden en familie. Mooie grafische app die behalve voor de thuisblijvers die je willen volgen ook voor jezelf heel leuk is!

Packpoint logoPackpoint

Een app ter voorbereiding van je reis is Packpoint, de app die je helpt met het inpakken van je tas of koffer. En dan vooral om niets te vergeten. Je voert in waar je heen gaat, hoelang je gaat, wat je gaat doen en of je man of vrouw bent. De app bekijkt dan zelf de verwachte weersomstandigheden en samen met de andere gegevens die je ingevoerd hebt maakt de app dan een paklijst. Je kunt uiteraard zelf ook dingen aanvullen als je dat liever doet.

Xe currency logoXE Currency

De app die je goed kan helpen bij het omrekenen van de valuta is XE currency. Je zoekt de valuta die je nodig hebt. Voegt die toe aan je lijst en je kunt beginnen met omrekenen. Zowel van de vreemde valuta naar de euro (of dollar) als andersom. Ik heb er bijvoorbeeld een hele lijst van vreemde valuta in staan en als je dan bij 1 een bedrag invoert laat de app voor elke valuta zien hoeveel dat is.

Uber logoUber

Op zoek naar een taxi? Uber werkt ook in het buitenland. De app die de traditionele taxi sterk aan het beconcurreren is. En niet zonder reden. Je koppelt je creditcard aan de app en je kunt altijd en overal een taxi bestellen. Bij het bestellen zie je gelijk wat je ritje ongeveer gaat kosten, op basis hiervan kun je besluiten of je de taxi wilt bestellen. Je ziet op je telefoon waar de taxi rijdt, hoelang het nog duurt voor die bij jou is en wie de chauffeur is. Gelijk een stukje veiligheid voor de solo reiziger; de hele trip van de taxi wordt gevolgd en vastgelegd. En doordat je je creditcard koppelt aan je account heb je ook geen geklooi met contant geld.

Grab logoGrab

Grab is eigenlijk de Aziatische tegenhanger van Uber. Ook hier heb je de mogelijkheid om je creditcard te koppelen, maar dit is geen verplichting. Je kunt dus ook gewoon contant betalen voor je rit. Vooraf krijg je altijd de prijs te zien! Deze prijs wordt door Grab berekend, zo loop je dus niet het risico om veel te veel te betalen voor een ritje.  Let op! Door de groeiende populariteit en de concurrentie met traditionele taxi’s geldt er bij veel toeristische trekpleisters een Uber/Grab verbod. Vaak is 1 of 2 straten verder lopen al voldoende om buiten dit verbod te komen.

Skyscanner logoSkyscanner

En last but not least, de app die je helpt bij het boeken van vliegtickets, skyscanner. Voor degene die skyscanner nog niet kennen, met deze app zoek je en vergelijk je heel eenvoudig vliegtickets. Waar je ook naar zoekt, of het nou een ticket is naar je bestemming of een binnenlandse vlucht, de app laat je precies dat zien wat je zoekt.

Madelon
Auteur

Reacties zijn afgesloten.